top of page
  • Foto van schrijverRenate

Podere Sabbioni

Bijgewerkt op: 3 feb.


Podere Sabbioni, opgericht door Massimo en Maria Grazia, is een juweeltje in het hart van Marche, in het natuurreservaat Fiastra Abbey. 3 hectare Maceratino Ribona, een inheemse en zeer zeldzame druif.


De gehele productie is biologisch, geen chemicaliën en ze hebben zich ook aangesloten bij het VIVA-programma (milieuduurzaamheidsindicatoren).

Ze stelden zich een landbouw voor die de consument op een transparante manier bereikt, die sprak over ons grondgebied en onze tradities. Het doel is om aan te tonen dat met behulp van wetenschap, innovatie en technologie een duurzame toekomst mogelijk is. Om deze reden hebben ze besloten om de wijnstok biologisch te leiden en de internationale normen van VIVA (duurzaam wijnbouwprogramma gecertificeerd door het ministerie van Milieu) te gebruiken om de consument duidelijke en internationaal erkende informatie te geven.


Wij geloven in de DUURZAAMHEID van landbouwtechnieken, in het RESPECT van onze tradities, in de IDENTITEIT van onze cultuur en onze inheemse wijnstokken, in de INCLUSIE van werk en mensen.
RIBONA is een wijn die direct plezier geeft. Een wijn die het verdiend om gedronken te worden

De druiven van Ribona zijn alleen aanwezig op honderd hectare grond, allemaal alleen al in de regio Marche in de provincie Macerata. Helaas is het echter weinig bekend, niet alleen in Italië, maar ook in de regio Marche zelf, omdat het wijngaardgebied zeer beperkt is en dit de Ribona Maceratino-druif een absolute zeldzaamheid maakt.

In de provincie Macerata is de Ribona, op zijn kleine manier, een van de eerste wijnen van het nieuwe wijnoogstjaar die op de markt wordt gebracht en speelt de kaart van frisheid, delicatesse van zijn minerale tonen en vrij unieke en zeldzame smaak.

De wijn verkregen met Ribona is een wijn van goede structuur met frisse en hartige aroma's uitstekende keuze om vele gerechten te vieren, zowel vlees als vis, met een absolute balans van smaken.

Wanneer het in ideale omstandigheden wordt bewaard (kelder, koelkastkast) kan het op twee tot vijf jaar in optimale omstandigheden worden geproefd.Colli Maceratesi Ribona DOC 2020 (biologisch)

We cultiveren de wijnstok zonder de hulp van synthetische chemicaliën en gebruiken wijnbereidingstechniek en -technologie om onze oogst te verbeteren. We vinificeren onze druiven na het oogsten met de hand in kleine dozen, drukken ze vervolgens met stengels en voegen droogijs toe om het oxidatieproces in dit stadium te verminderen. Na statische

fermenteren we de most op lage temperatuur. We rijpen de wijn ongeveer zes maanden in stalen tanks en voltooien vervolgens de rijping in de fles. Productie van 6000 flessen per jaar. De wijn heeft een strogele kleur met groenachtige reflecties. Op de neus worden hints van citrus, witte bloemen en honing onderscheiden. In de mond wordt het goed ondersteund door zuurgraad en minerale component, die het smaak en persistentie geven. Uitstekend aperitief. Het gaat goed samen met voorgerechten, vis, gegrild wit vlees De serveertemperatuur ligt tussen de 10 en 12 ° C Alcohol: 13% volColli Maceratesi Ribona DOC 2019 (biologisch) – Ribona van de Familie beperkte productie.


1300 flessen per jaar, van duurzame wijnbouw(V.I.V.A. certificaat), oogst 2019.Het vlaggenschip van de wijnen van Podere Sabbioni is verkregen uit 100% Ribona (Maceratino) druiven gevinifieerd in zuiverheid.De druiven die worden met de hand geoogst in dozen van 12-13 kg. Daarna worden naar een zachte pers gebracht en wordt er droog ijs

toegevoegd.De most wordt uit de zachte pers gehaald en naar een speciale tank gestuurd; na statisch decanteren wordt het gefermenteerd bij een lage temperatuur. De verkregen witte wijn rust ten minste 12 maanden op de droesem in stalen en cementtanks.

Zijn bijzondere kenmerken zijn de smaak, versterkt door de kalksteen van onze bodem, een lange levensduur en evenwicht.Strogele kleur, met groene reflecties.

Witte bloemen, citrusvruchten en honinggeuren. Smaak goed ondersteund door zuurgraad en minerale componenten, die zorgt voor sappigheid en persistentie.


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page