top of page
  • Foto van schrijverRenate

CANTINA / TENUTE MUROLA

Bijgewerkt op: 6 apr. 2021


CANTINA / TENUTA MUROLA

is een wijnmakerij met een zeer interessant verhaal. Het landgoed is van moeders kant de sinds 1615 in de familie.


Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de vader van de huidige eigenaar, Jurek Mosiewicz, officier in het Poolse leger. Polen werd bezet door de Russen en werd hij gevangen genomen en gevangen gezet. Toen de Russen de kant van de geallieerden kozen, werd hij vrijgelaten en sloot hij zich aan bij de Poolse Brigade die met de geallieerden samen vochten. Die eenheid werd naar Italië gestuurd en nam daar deel aan de bevrijding van Italië. Het was in die tijd dat hij de dochter van de landeigenaar ontmoette.

Zij werden verliefd en huwden.


Na de oorlog werd de familie Mosiewicz succesvol in de productie van apparaten met een hoofdkantoor in de omgeving van Milaan. Omdat ze iets terug wilden geven aan de plaats waar hun familie was begonnen, besloten ze te investeren in de modernisering van de wijnbereiding op het landgoed in Le Marche. Daar zijn ze in 1916 begonnen met de wijngaarden.

Ze bezitten wijngaarden waar ze met zowel inheemse Italiaanse druiven, zoals Sangiovese, Ribona (ook bekend als Maceratino Bianco) en Montepulciano, evenals Franse druiven variëteiten, zoals Merlot, wijn produceren.


Cantina Murola bevindt zich midden in het centrum van het Italiaanse schiereiland in de regio Le Marche, tussen Monte Sibillini en de Adriatische Zee, dat grenst aan twee nationale schatten: een natuurreservaat en een archeologische vindplaats.


De naam Muròla komt van de bronnen die de dieren van water voorzagen, waardoor landschappen met zulke bronnen kostbaarder werden dan andere. De historische kaarten van het begin van de 18e eeuw hebben hun bestaan al vastgelegd.


De wijnen worden met zorg en liefde gemaakt om het verhaal te vertellen van hun plaats van herkomst. De namen van de wijnen vertegenwoordigen de familie en hun grondgebied.78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page