top of page
  • Foto van schrijverRenate

Streekgebonden unieke druif - RIBONA

Bijgewerkt op: 3 feb.

RIBONA, ook wel Maceratino genoemd, is een typische witte druif die voornamelijk wordt verbouwd in de provincies Ancona en Macerata (Le Marche).

Ribona druiven zijn zeer zeldzaam en zijn aanwezig op maar iets meer dan honderd hectare grond. Zijn aanwezigheid wordt steeds zeldzamer, zelfs in het gebied van oorsprong. Waarschijnlijk is dit te wijten aan de concurrentie met de Verdicchio. Deze druivensoort geniet weinig bekendheid, niet alleen in Italië, maar ook in de regio Marche zelf.


Ribona wordt ook bijna altijd geproduceerd door kleine producenten. Op dit moment zijn er 16 wijnhuizen die wijn van de Ribona druif in hun collectie hebben.

De Ribona is een wijnstok met een hele eigen eigenschappen en heeft een groot vermogen om te evolueren in de fles, hij wordt na het eerste jaar in de fles steeds beter van smaak.

De wijn verkregen met Ribona is een wijn van goede structuur met verse en hartige aroma's,

De zeldzame Italiaanse Ribona druif geeft frisse witte wijnen met een zeer uitbundige, bloemige geur en een zachte smaak waarin je dikwijls amandel en soms zelfs anijs kunt ontdekken. Een uitstekende keuze om bij veel gerechten te drinken, zowel vlees als vis. De wijn is van strogeel van kleur.


Er worden zowel mousserende als stille wijnen van gemaakt.


178 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page