top of page
  • Foto van schrijverRenate

WAT GAAT DE TOEKOMST BRENGEN VOOR DE WIJNEN VAN LE MARCHE?

Bijgewerkt op: 17 feb. 2021


De toekomst van Italiaanse wijn is absoluut positief: Italiaanse wijnmakers zijn hard op weg om een fantastisch product op de wereld te zetten. Steeds meer mensen uit verschillende landen leren van Italiaanse wijn te houden en zijn ook steeds meer bekend met Italiaanse wijnen. De meest beroemde wijnen uit Italië zijn Barolo, Barbaresco en Amarone. Daarnaast heb je nog Prosecco en natuurlijk Chianti. Dit zijn wijnen die bij iedereen wel bekend zijn.


De wijnhuizen in Le Marche, zouden willen dat zij konden zeggen dat hun wijnen van een klein stukje bekend Italië komen, maar dat is niet zo.

Maar gelukkig wilt de wijndrinker tegenwoordig ‘originele’ druivensoorten, in zijn glas. Denk hierbij aan bijv. Pecorino en Ribona, druiven die echt uit deze regio komen.


De algehele kwaliteit van de wijn in de regio Marche is zeer hoog. Het grondgebied van de regio Marche biedt een werkelijk uniek landschap, vlaktes worden afgewisseld met glooiende heuvels, berggebieden aan zee, de grens tussen hemel en land lijkt niet te bestaan en de mediterrane habitat biedt de wijnstok een bijzonder mild klimaat dat het leven eerst bijzonder maakt binnen het Marche-grondgebied en vervolgens de producten. In feite zijn wijnen geen uitzondering in de regio Marche, tussen rood en wit, worden meer dan twintig soorten wijnen geproduceerd, waaronder de benamingen van gecontroleerde (doc) en gegarandeerde oorsprong (docg).


Boft Le Marche daar even, want daar grossiert de regio nu eenmaal in.

DE WIJNEN WACHTER EROP OM ONTDEKT EN GEWAARDEERD TE WORDEN DOOR IEDEREEN.


Wij hopen dat dit in de toekomst gaat gebeuren.

Ze hebben in deze regio de laatste jaren goede stappen gezet in de kennis en kwaliteit. En zijn klaar voor de toekomst!

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page