top of page
  • Foto van schrijverRenate

TENUTA SANTORI

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2021

Tenuta Santori

is een klein wijnhuis in de plaats Ripatransone, dat ligt in de regio Le Marche. Deze regio is nog niet platgelopen door toeristen, alhoewel het de laatste jaren al wel wat bekender is geworden.


Marco Santori is de eigenaar van Tenuta Santori.

Deze jonge wijnboer is opgegroeid in Grottammare en komt uit een (lokaal) bekende familie van planten- en bomenkwekers. Marco wilde echter niet in zijn vaders voetsporen treden; hij droomde ervan om wijnmaker te worden.

Zijn droom stamt uit de tijd dat hij aan de hand van zijn grootvader door diens wijngaard in Ripatransone liep.


Om deze droom te verwezenlijken, volgde hij een opleiding aan de Universiteit voor Wijnbouw en Oenologie in Teramo. Profiteerde van de periode na zijn studies, om te reizen en ervaring op te doen. Dit deed hij bij belangrijke internationale wijnhuizen in de landen: Spanje, Frankrijk en de Verenigde Staten (California). Van tijd tot tijd beklede hij steeds specifiekere en belangrijkere posities. Hij leerde alle facetten van het vak, van wijnmaken tot branding en marketing.


Nieuwsgierigheid, passie en het gevoel van erkenning in zijn werk waren de drive om verder te reizen. Maar de roep van een eigen stuk land werd steeds sterker.


Terug in eigen land ging hij de uitdaging aan en begon met Tenuta Santori, een cantina die wijnen maakt van de lokale inheemse druivenrassen, zoals de Passerina, de Pecorino, de Montepulciano en de Sangiovese.58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page