top of page
  • Foto van schrijverRenate

FAUSTI VINI

Bijgewerkt op: 24 mrt. 2021

Biologisch wijnhuis Fausti Vini


De merknaam Fausti werd gegeven door het gezamenlijke initiatief van Domenico D'Angelo en Cristina Fausti met het specifieke doel om een structuur op te zetten die harmonieus zou integreren in het gebied, waar ze altijd van hebben gehouden en waar ze opgroeiden.

Door de jarenlange ervaring in wijngaarden waren ze niet bang om zo'n uitdagende missie tegemoet te gaan.

De sterke banden met het land, in combinatie met de perfecte combinatie van een hoge dichtheid van wijnstokken per hectare en een lage productie van druiven per wijnstok, hebben uitzonderlijke resultaten opgeleverd. Een belangrijke stap die, in overeenstemming met de geest van het bedrijf, werd gezet, was de verschuiving naar biologische landbouw van in totaal 20 hectare wijngaard, verdeeld over de gemeenten Fermo en Offida. In 2015 gaf de ontmoeting met de Amici-familie, die volledig afhankelijk was van de filosofie en de expertise van eerdere eigenaren, een nieuwe impuls en kracht aan de constante zoektocht naar wijnen die in staat zijn om de harten van degenen die ze proeven aan te raken.

We willen een mijlpaal zijn in de ontwikkeling van het gebied door specifieke ethiek van de teelt toe te passen die verre van de loutere exploitatie van het land is. We willen het milieu respecteren bij de productie van echte wijnen die opvallen door plezier en complexiteit op basis van de volgende principes:

1. voor de mens betekent landbouw partnerschap met het land, planten en dieren;

2. in dit partnerschap hebben alle partners gelijke rechten en waardigheid;

3. indien het land, de planten en de dieren worden bedreigd, zullen zij zeker niet meer beschikbaar zijn

4. acceptatie van beheerste schade;

5. de kwaliteit van wijn hangt af van de wijngaard, maar het is de natuur die beslist;

6. gebruik teeltmiddelen die bevorderen, die essentieel zijn voor een evenwichtig systeem


Concluderend proberen we in de wijngaard en velden het "bedrijf" en de "partners" die we hebben gekozen te respecteren. Laten aan onze kinderen een gezonde en objectieve landbouw achter zoals we die van onze voorgangers hebben geërfd.


Fermano en Piceno zijn altijd gebieden geweest die erg toegewijd zijn aan het telen van druiven. Verhalen vertellen over de vrijheid die de gemeente Fermo in de middeleeuwen genoot door de officiële pontiffleverancier van wijn en tarwe te zijn. De dominante middeleeuwse toren naast ons bedrijf, die het symbool van het bedrijf is geworden, was eigendom van de Matteucci-graven, die heren van Fermo

waren.

Het heraldische symbool dat nog steeds zichtbaar is op de torenmuur portretteert een wijnstok met drie trossen druiven als bewijs van het belang van dit type teelt sinds de middeleeuwen.

Van de heuvels langs de Adriatische Zee tot de hellingen van de berg Ascension en met uitzicht op het Sibillini-gebergte, de kenmerken van het gebied hebben het mogelijk gemaakt om met succes een verscheidenheid aan teelten te bereiken:

drie soorten Montepulciano (Monteprandone, Fermo, Conero)

Sangiovese uit Montalcino

Syrah uit de Provence

Pecorino en

Passerina.


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page