• Renate

CASALE VITALI

Bijgewerkt op: jan 20

Casale Vitali werd opgericht in 1968. De familie Vitali werd eigenaar van de boerderij en aangrenzende grond en zijn daar allereerst, met de ontwikkeling van visgewassen langs de Aso vallei begonnen. Daarna veranderde het bedrijf in een fruit - en wijngaard.


Gabriele, derde telg van deze generatie, besluit om door te gaan met wat zijn familie is begonnen. Het ontwikkelen van wijn heeft vooral zijn interesse en het combineren van de oude traditie met de innovatie van de technieken van vandaag.


Bijzondere aandacht wordt ook besteed aan de verwerking in de kelder, want het proces van een kwaliteitsdruif naar een kwaliteitswijn is niet zo eenvoudig. Het productieproces wordt nauwgezet gevolgd, van oogsten tot bottelen. Bottelen gebeurt volledig op de boerderij, zoals bijvoorbeeld de bereiding van de sprankelende spumante ( Mont’íll) die vervolgens wordt gefermenteerd met de traditionele methode in de fles en met de hand wordt gedecoreerd.

Het recept voor een kwaliteitswijn is ... ZEKER VEEL PASSIE!


18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven